Att göra pizza

Driv din egen pizzeria

Det låter något märkligt men pizzerior är kanske något av det mest svenska som vi har. Pizzeriorna har tagit över rollen från de klassiska gatuköken som ortens eller kvarterets samlingsställe, framförallt för den yngre generationen. De flesta orter med en folkmängd över ett par tusen invånare har en pizzeria i ett eller ett par hörn av samhället. Denna utveckling har medfört att det alltid finns en efterfrågan på pizza och pizzerior. Det har inte någon betydelse var i Sverige som du befinner dig. Är du passionerad av egenföretagande och pizzor har du därför goda möjligheter att göra det som du brinner för, och samtidigt kunna försörja dig.

Köpa en befintlig pizzeria eller starta en ny

När du väl har bestämt dig för att ge dig in i pizzeriabranschen har du två alternativ – du kan antingen köpa en existerande pizzeria eller starta upp en helt ny pizzeria. De båda alternativen har sina respektive för- och nackdelar och det är inte möjligt att säga att ett av dem är bättre än det andra.

Köper du en befintlig rörelse behöver du inte lägga ner vare sig tid eller energi på att leta lokal eller köpa in någon utrustning. Du tar dessutom över en befintlig kundkrets och har sannolikt en skara kunder redan från första dagen. Nackdelen är att du får betala för denna bekvämlighet, det vill säga du måste komma överens med säljaren om det pris som du ska betala för verksamheten.

Väljer du att starta upp en helt ny pizzeria behöver du inte betala någon köpeskilling till en säljare. Emellertid måste du hitta en lokal, köpa all utrustning och inreda lokalen som du vill att den ska se ut. Detta är något som kommer att kosta dig såväl pengar som tid och energi.

Finansiering av pizzerian

Oavsett vilket av alternativen som du väljer kommer du att behöva pengar. Har du ett sparkapital som du kan använda dig av är det utmärkt, men risken är överhängande att det kapitalet inte räcker och att du därför även måste låna pengar. Ska du låna pengar bör du vända dig till Qred, via https://www.qred.com/sv-se, som är specialiserade på lån till småföretagare. Hos Qred kommer du att bli vänligt bemött och få personlig vägledning. Du behöver inte oroa dig för dolda avgifter eller att du ska få ett lån med oförmånliga villkor. Qred är ett mycket respekterat och populärt kreditföretag med ett betyg på 4,7 hos Trustpilot, en kundnöjdhet som talar för sig själv. Med ett förmånligt lån från Qred som grundplåt för din verksamhet har du goda möjligheter att lyckas med ditt äventyr i pizzeriabranschen.

ashe