Att göra pizza

Tips för att göra den bästa och godaste pizzan

En hemmagjord pizza kan slå det flesta pizzorna med hästlängder. Men ibland kan det vara skönt att beställa en pizza som någon annan har gjort. Om du vill äta goda pizzor finns en pizzeria i Halmstad som gör väldigt bra pizzor. Det är väldigt lyxigt att antingen beställa hem mat eller gå ut och äta, det ger en guldkant på tillvaron.

Pizzadegen är grunden för en bra pizza

Det viktigaste med hela pizzan är faktiskt degen. Om du har en dålig deg kommer det inte att bli en bra pizza. För att få en bra deg behöver du använda bra mjöl, helst vetemjöl special och italienskt mjöl eller dinkelmjöl. Ett italienskt mjöl har hög glutenhalt, vilket gör att det bildas mycket luft i degen. Sedan kan du gärna låta degen jäsa i kylen under natten och använd lite jäst. Detta ger en pizzadeg som är syrerik och när du gräddar får du en krispig botten. När du ska forma din pizzabotten ska du helst använda händerna. Om du använder en kavel pressar du ut all luft, vilket ger en trött och trist pizzabotten.

Tomatsåsen och toppingen

För att få en bra tomatsås ska du blanda krossade tomater och olivolja. Olivoljan gör att tomaterna får en godare smak. Det är också viktigt att välja tomater av hög kvalité. Om du väljer att ha mozzarella på pizzan ska du tänka på att välja en med komjölk eftersom den innehåller mindre vätska. Om du vill ha buffelmozzarella ska du lägga på den när pizzan kommer ut ur ugnen. Du kan variera toppingen i oändlighet. Du kan mixa och matcha hur du vill. Du kan ha allt från grönkål till löjrom på pizzan. Om du vill ha svamp ska du tänka på att den kan innehålla mycket vatten men genom att blanda den med olivolja så vätskar sig svampen mindre. När du sedan ska grädda pizzan ska du helst använda en pizzasten och ha en hög temperatur i ugnen. Pizzan är klar när kanterna börjar bli bruna och osten har fått en fin färg.

ashe