Att göra pizza

Gör din egen pizza

Är du sugen på pizza, men har inte möjlighet eller ork att gå ner till pizzerian och göra en beställning? Visst finns det idag möjlighet att använda sig av hemkörning av mat, t.ex. i samband med att man försöker kvickna till efter en helkväll på stan eller i samband med sjukdom då man inte orkar laga mat själv, men att beställa hem mat kan dröja rätt länge.

Visste du att det tar cirka 1.5 timme för dig att göra en beställning av pizza på nätet, men bara cirka 30-45 minuter om du gör den på egen hand. Jo, det är helt sant. Det betyder alltså att du kan ha din hemmagjorda pizza klar långt innan pizzabagaren ens har tittat på din beställning som kommit in via nätet. En hemmagjord pizza är inte bara godare, den är också mer hälsosam på grund av att det inte har ett lika stort fettinnehåll. Vill du att pizzan ska gå på så kort tid som möjligt, använd dig då av bakpulver till degen. Har du möjlighet att vänta så är jäst det bästa alternativet.

Så gör du

Det finns flera sätt att gå tillväga för att göra egen hemmagjord pizza. Här nedan kommer du att få läsa om två stycken snabba, bra och riktigt goda alternativ. Se till att du har alla ingredienser hemma innan du sätter igång, speciellt om du har problem eller tycker det är jobbigt att ta dig till affären. Det kan t.ex. bero på att det är kallt ute eller så lider du av artros höft problem. Orsaken är egentligen oväsentlig. Det som har betydelse är pizzan du kommer tillaga!

Egen pizza från grunden

Vill du göra egen pizza från grunden så är det egentligen bara pizzadegen som tar tid att knåpa ihop. Använder du dig av bakpulver istället för jäst då behöver du däremot inte vänta på att degen ska jäsa, vilket gör att hela processen snabbas upp ännu mer. Deg som är bakad på jäst behöver jäsa i cirka 1-2 timmar innan den är redo att användas, men den blir också mycket god och luftig. När degen är klar kavlar du ut den till önskad storlek och lägger därefter på tomatsås och din önskade topping. In och grädda i ugnen tills botten är krispig och osten är smällt.

Färdigt pizzakit

Ett färdigt pizzakit är utmärkt att använda sig av när du vill att det ska gå snabbt. Kiten kan du hitta i matbutikerna och här får du med en färdigkavlad deg så väl som en tomatsås till pizzabotten. Det enda som du själv behöver göra är att lägga på toppingen som du vill ha och därefter åker pizzan in i ugnen. Eftersom det finns färdiga kit från olika tillverkare är det viktigt att du läser igenom instruktionerna för tillagning innan.

ashe