Att göra pizza

Pizzasugen? Ät en knäckemacka

Ibland blir man riktigt sugen på pizza, men det är inte alltid passande att beställa eller göra en. Då kan man istället trolla med det man har hemma och använda sig av Wasa knäckebröd för att skapa en pizzaliknande knäckemacka. Den kan vara minst lika tillfredsställande som en vanlig pizza.

Håll dieten – ät en knäckemacka

Pizza ingår knappast i någon bantningsdiet, men trots det kan suget efter en pizza bli enormt just när man bantar. Då gäller det att vara uppfinningsrik för att slippa ge sig hän för sina abstinensbesvär. Exempelvis kan man ta en bit Wasa knäckebröd och göra en pizzaliknande knäckemacka. En Wasa knäckemacka är ett hälsosammare alternativ till en hel pizza och man slipper därmed få dåligt samvete när man äter den.

För att lyckas med sin pizzaliknande knäckemacka behöver man:

  • Wasa knäckebröd
  • Pizzaost.
  • Tomatpuré.
  • Skinka.
  • Oregano.
  • Övriga valfria tillbehör.

När man har alla ingredienserna gör man knäckemackan på samma sätt som en pizza. Bre på tomatpurén på knäckebrödet, addera skinka, ost och sist oreganon. Därefter ska allt in i ugnen. Baka knäckebrödet högst upp i ugnen på cirka 180 grader i femton minuter. Låt svalna i någon minut. Sedan är det bara att hugga in.

Om man vill vara extra nyttig kan man välja Wasas glutenfria knäckebröd. Många reagerar negativt på gluten och det kan orsaka problem, speciellt om man försöker gå ner i vikt. Undvik därför gluten för att vara på den säkra sidan om du vill lyckas bättre med din viktnedgång. I vissa fall kan dock även laktos vara en bov i dramat då både laktosintolerans och glutenintolerans bidrar till inflammerade tarmar. När tarmarna är inflammerade kan de inte tillgodogöra sig viktiga vitaminer och mineraler från kosten, än mindre hålla en god ämnesomsättning, vilket krävs för att man ska kunna gå ner i vikt.

ashe