Blandat om pizza

Pizza och brott

Genom historien har pizzor av olika slag också varit inblandade i brott. Men hur kan en maträtt egentligen användas för att lösa ett brott? Det tar vi upp här.

Pizzamaffia

En av de allra längsta rättegångarna i USA har faktiskt just pizza inblandat. Rättegången ägde rum under 80-talet och kallas i dag ofta för just ”The Pizza Connectrion Trial”. Det handlade helt enkelt om att flera medlemmar ur den italienska maffian misstänktes använda just pizzerior för att kunna vara med och delta i narkotikahandel utan att det skulle väcka uppmärksamhet.

Grim Sleeper

Grim Sleeper var en misstänkt seriemördare som härjade i USA under år 2010. Han gick länge fri men när polisen fick veta att han var på en födelsedagsfest och smååt hos familjen lyckades en hemlig polis att ta ett DNA-prov från en av de pizzabitar mördaren ätit av. På så sätt fick de tag i mördaren och man kan misstänka att han nog blev lite missnöjd med pizzan när polisen väl fick tag i honom.

Det här är dock inte de ända brotten som pizzor har varit med i. Antingen är pizzan en täckmantel, eller så används den som bevis. Det här är dock två av de mest uppmärksammade fallen.

ashe