Blandat om pizza

Den dyraste pizzan i världen

Pizzor finns i flera olika storlekar och prisklasser. Men hur mycket kan priserna egentligen variera?Hos den lokala pizzerian är priset för en barnpizza ofta omkring 39 kronor och en familjepizza går för det mesta på omkring 200 kronor beroende på vilka tillbehör man vill ha på och liknande. Men när det gäller pizza kan den faktiskt kosta ännu mer!

Kanske världens dyraste pizza?

I Italien finns en pizzabagare som heter Renato Viola. Han har börjat laga en pizza som han kallar för Louis VIII. Den är kanske den dyraste pizzan i världen och det kanske kan vara spännande att veta vad den innehåller? Jo, här finns hummer, flera andra lyxiga skaldjur, tre sorters kaviar av exklusiv typ och dessutom ingår både champagne och konjak. Men hur mycket kostar den egentligen? Jo, den här pizzan går loss på strax över 100 000 kronor.

Varför skulle man köpa den här pizzan? Det kan finnas flera anledningar till detta. Kanske gillar man tillbehören, eller så vill man helt enkelt prova en riktigt exklusiv maträtt? Det kan också vara så att man bara har pengar man behöver göra sig av med. Men någon pizza för den vanlige snabbmatsköparen är det nog inte.

ashe