Att göra pizza

Tips för att fixa bästa barnkalaset!

Att anordna barnkalas är både kul och klurigt. Barn kräver uppmärksamhet och underhållning. Dessutom är det viktigt att de inte går hungriga. Att servera pizza på ett barnkalas är en given succé eftersom de flesta gillar det. Dessutom kan du variera pizzan efter kalasets tema. Oavsett barnens ålder är det viktigt att deras magar är mättade så att de har energi att leka. Ett kul tema, god pizza som alla gillar och roliga lekar är receptet för det bästa barnkalaset.

Ha ett tema

Nyckeln till ett lyckat barnkalas är att ha ett tema. De flesta barn älskar att klä ut sig och en temafest engagerar gästerna mycket mer än ett vanligt kalas. När kalaset kräver förberedelser innan ökar också förväntningarna. Barnkalas med halloween- eller skräcktema är mycket populärt under hösten och vintern. Hos Partykungen hittar du hundratals prisvärda halloween dräkter barn online. Halloween är ett roligt tema eftersom barnen kan klä ut sig till många olika saker. De kan välja en klassisk läskig utklädnad som zombie, Dracula eller spöke. De kan även välja coola dräkter som förvandlar dem till superhjältar och filmkaraktärer.

Servera pizza

Ett barnkalas måste innehålla någon form av mat. Att endast servera godis och snacks är sällan en bra idé eftersom barn behöver riktig mat för att orka leka. Hungriga och sura barn kan förstöra den goda stämningen. Många vuxna slår knut på sig själva när de försöker komma på vad de ska servera. Att testa nya, innovativa rätter på ett barnkalas är ingen bra idé. Barn kan vara kinkiga med maten och därför bör du hålla dig till rätter som alla gillar. Att servera pizza på ett barnkalas är en given succé. Barn i alla åldrar gillar pizza. Du kan beställa eller baka flera olika sorters pizzor för att garantera att alla hittar någon som de gillar. Det går även att laga nyttiga pizzor med mycket grönsaker om du tycker att barnen ändå får i sig tillräckligt med onyttigheter under kalaset. En annan stor fördel med att ha pizza som kalasmat är att det går att variera efter temat. På halloweenkalaset kan du dekorera pizzorna med något läskigt eller göra olika mönster med toppingen.

En annan kul idé för barnkalaset är att låta varje barn dekorera sin egen pizza. Ställ fram olika sorters ingredienser och låt dem lägga på precis vad de vill på pizzan. Många barn tycker att det är väldigt roligt att vara delaktiga i matlagningen. Detta fungerar om pizzorna är små och flera kan gräddas samtidigt i ugnen. Det är även viktigt att alla barn får mat samtidigt. När pizzorna gräddas är det bra om ni har förberett någon lek för att barnen inte ska bli uttråkade i väntan på maten.

Anordna lekar & tävlingar

Lekar och tävlingar är A och O på kalaset. Gör en lista med lekar och tävlingar som ni sedan betar av under kalaset. Glöm inte att köpa små priser om ni har tävlingar. Bra tips på lekar till halloweenkalaset är spökvandring, hela havet stormar, kurragömma och dans-stop. Anpassa musiken och ljuset för att skapa en läskig stämning.

ashe