Olika pizzasorter

Kebabpizza

Det är nog mycket få personer i Sverige som inte har smakat en kebabpizza. Den här pizzan har både italienskt och turkiskt påbrå genom sina ingredienser men det är faktiskt en riktigt svensk företeelse. Den här typen av pizza förekommer nämligen inte alls i resten av världen. På bloggen Huffington Post har kebabpizzan faktiskt blivit en av dem som väckt allra värst reaktioner.

Den klassiska kebabpizzan består av en vanlig botten med tomatsås. På den lägger man sedan lök, ost, peperoni, kebabkött och tomatskivor. Efter att man har gräddat kebabpizzan läggs det också på en röd, stark sås, samt en vit yoghurtsås med kryddor. Ibland kan det också läggas på isbergssallad och pommes på pizzan. Det här är dock ofta något som kunden specialbeställer.

När det gäller kebabpizza är det en av de allra populäraste pizzorna i Sverige. På nyårsdagen är den som allra mest populär när människor har festat och tröttnat på julmat med mera. Troligen kan populariteten bero på att människor både gillar pizza och kebab i Sverige. Det kan ibland vara svårt att bestämma sig för vad man vill ha och då väljer man helt enkelt en kombination.

ashe