Att göra pizza

Olika sorters topping

När det gäller pizza kan man inte bortse från att det i stort sett finns obegränsade möjligheter att välja topping och annat. Det spelar ingen roll om man gillar kött, fisk, skaldjur, grönsaker, eller vegetariskt. Det finns flera möjligheter att välja på. Det är i stort sett bara fantasin som sätter gränser. Många pizzerior låter kunderna själva sätta ihop sina pizzor och det är inte sällan det dyker upp helt nya smakkombinationer som ser mycket bra ut.

När det gäller kött kan man både finna pizzor med fläskfilé, oxfilé och kebab på de allra flesta pizzerior. Det förekommer också olika sorters skinka, kyckling med mera. När det gäller fisk och skaldjur är tonisk och räkor i majoritet men även musslor förekommer. I vissa fall kan man också finna pizzor som har bläckfisk och andra mer speciella fisksorter på sig.

När det gäller vegetariska pizzor fanns det inte så många att välja på för några år sedan. Det berodde helt enkelt på att det inte fanns så stor efterfrågan på vegetarisk mat. Det har dock förändrats och i dag kan man finna pizzerior som helt och hållet riktar in sig på veganer och vegetarianer.

ashe