Att göra pizza

Pizzor gör vardagen i hemmet

Pizza tycks om av de flesta och kan varieras i det oändliga. Det är också kul att göra egna pizzor och prova helt galna kombinationer. En pizza är väldigt förlåtande på så sätt att det mesta verkar gå bra att prova tillsammans.

En enkel maträtt för vardagen

Kan man göra en pizzadeg finns det alltid en rätt man kan slänga ihop som känns hemmalagad. Det fingerar utmärkt att slänga på gårdagens rester. Grunda med tomatsås och strössla på riven ost. En pizza för hemmet behöver inte vara konstigare än så. Har man dessutom löst sin matsituation i familjen med en hemlevererad matkasse, så går det smidigt att få fram maten på bordet. Vet man inte vilken matkasse man borde satsa på, kan man få en bra överblick via Sverigesmatkassar.se som jämför och ger en lista på olika leverantörer. Har man förberett ett antal pizzabottnar i frysen, kan man enkelt göra en ny måltid av matrester som blivit över under veckan.

Att välja pizzasten

Den som ofta gör pizza i hemmet kanske vill prova på att använda en pizzasten för att få till en extra frasig botten. En pizzasten är oftast tillverkad i just sten och går att använda i ugn eller på grillen. Det går att laga pizzor som motsvarar de som tillverkas i stenugn. Man ska alltid läsa instruktionerna om vad som gäller för just den pizzasten man valt. Pizzastenar finns i flera olika prisklasser och storlekar. Man bör titta efter hur hög värme en pizzasten klarar av; vill man ha lite högre temperaturer bör man välja en sten som klarar av högre värme än 260 grader. En del pizzastenar marknadsförs som ”kladdfria” och ska vara extra lätta att rengöra. Detta får man nog ta med en nypa salt. Men att det blir en frasig botten med rätt sten, är helt klart.

ashe